Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Συνελήφθη 37χρονη αρχηγός σπείρας 11χρονων που λήστευαν οδηγούς στη Θήβα.....


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Επτά ανήλικα παιδιά αποτελούσαν την «αιχμή του δόρατος» μιας σπείρας σεσημασμένων τσιγγάνων κακοποιών που χτυπούσαν οδηγούς οχημάτων στη γέφυρα του Πυρίου και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, ακολουθώντας εντολές της 37χρονης αρχηγού της και των πέντε υπαρχηγών που έχουν  πλούσιο παρελθόν σε τέτοιες επιδρομές!

Η σπείρα δρούσε τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα στα αυτοκίνητα ή τοποθετώντας εμπόδια στο οδόστρωμα. Έτσι, τα ακινητοποιούσαν και λήστευαν ή έκλεβαν τους ανυποψίαστους οδηγούς. Από τις έξι ληστείες και μια απόπειρα και τις 15 κλοπές και τέσσερις απόπειρες που εξιχνιάστηκαν ως τώρα (καθώς η έρευνα συνεχίζεται), αποκόμισαν μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα αξίας άνω των 10.000 ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές σε 16 οχήματα!

Μετά από επίμονη έρευνα της Ασφαλείας Θηβών, η συμμορία εξαρθρώθηκε με επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας. Συνελήφθησαν η 37χρονη αρχηγός και τέσσερις άνδρες ηλικίας 25, 23, 20 και 23 χρόνων που ήταν άμεσοι βοηθοί της μαζί με έναν 21χρονο που είχε συλληφθεί με ένταλμα την περασμένη Παρασκευή και έχει προφυλακιστεί, ενώ στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν και τέσσερις ανήλικοι 12 ως 17 χρόνων. Άλλα οκτώ μέλη της σπείρας ηλικίας από 11 έως και 34 χρόνων, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι, ταυτοποιήθηκαν αλλά δεν συνελήφθησαν.

Κατά τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν δύο τσάντες με κοσμήματα και ένα Ι.Χ.. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπών. Σε βάρος των μελών της σπείρας, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θηβών άσκησε διώξεις για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και φθορές, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και κατά περίπτωση για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και άλλα αδικήματα και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή. Ακόμη, συνελήφθησαν δύο 45χρονες και μία 28χρονη μητέρες των ανήλικων και κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου