Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Μετά τα υποβρύχια και οι γερμανικές φρεγάτες... γέρνουν! (φωτό,...

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο εμπιστευτικό παράρτημα αναφοράς του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας οι νέες φρεγάτες τύπου F125 του Ναυτικού Γερμανίας είναι «Υπέρβαρες» και με κλίση προς τα δεξιά.
Στο δημοσίευμα δεν αναφέρονται στοιχεία για την υπέρβαση του βάρους αλλά η κλίση προς τα δεξιά προσδιορίζεται σε 1,3 μοίρες. Επίσης στο δημοσίευμα φιλοξενείται δήλωση του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας το οποίο δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη του εμπιστευτικού παραρτήματος αλλά απλώς σημειώνει ότι σε «γενικές γραμμές» το πρόγραμμα εξελίσσεται ομαλά.
Υπενθυμίζεται, ότι οι τέσσερις φρεγάτες τύπου F125 θα αντικαταστήσου σε υπηρεσία τις οκτώ φρεγάτες τύπου F-122 (Bremen), που σχεδιαστικά είναι παρόμοιες των ολλανδικών Standard και οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να παροπλίζονται (οι πέντε εξ αυτών έχουν ήδη παροπλιστεί). Συνολικά ναυπηγούνται, από τις ThyssenKrupp and Lurssen, τέσσερις φρεγάτες F125 εκ των οποίων τρεις έχουν ολοκληρωθεί...Ειδικότερα η πρώτη φρεγάτα του τύπου, FGS Baden- Württemberg F222 (απεικονίζεται στη συνημμένη φωτογραφία), βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης των δοκιμών του οπλικού συστήματος και πρόκειται να ενταχθεί σε υπηρεσία εντός του τρέχοντος έτους. Η δεύτερη φρεγάτα του τύπου FGS Nordrhein-Westfalen F223 πρόσφατα ολοκλήρωσε την πρώτη σειρά δοκιμών κατασκευαστή.
Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό οι τέσσερις φρεγάτες F125 θα ενταχθούν στο σύνολο τους σε υπηρεσία μέχρι τον Αύγουστο του 2019 κι η κάθε μία θα υπηρετείται από δύο πληρώματα, έκαστο δύναμης 120 ατόμων. Τα οκτώ πληρώματα θα αποτελούν ενιαίο σύνολο που θα στελεχώνει τις τέσσερις φρεγάτες εκ περιτροπής.
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι με εκτόπισμα 7.200 τόνους, μήκος 149,52 μέτρα, πλάτος 18,8 μέτρα και βύθισμα 5 μέτρα, οι φρεγάτες τύπου F125 αποτελούν τις μεγαλύτερες μονάδες επιφανείας του Ναυτικού της Γερμανίας.pro news...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου