Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Η υπερχρεωμένη Ελλάδα θα πάρει δισ. από ΕΕ και ΔΝΤ, σχολιάζει ο Γερμανικός Τύπος....

Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν τη χθεσινη συμφωνία του Εurogroup γράφοντας πως η υπερχρεωμένη Ελλάδα έλαβε την πολυπόθητη δόση των 8,5 δισ. ευρώ κατά την χθεσινή συμφωνία του Eurogroup.     
  
«Η Ελλάδα είναι ένα απύθμενο πηγάδι», σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο NTV. 
Οι Γερμανοί κάνουν μία αποτίμηση των χρημάτων που έχει λάβει η Ελλάδα από τα πακέτα βοήθειας των τελευταίων επτά ετών σχολιάζοντας το αν είναι αναγκαία η επικύρωση της συμφωνίας για την απεμπλοκή της ελληνικής δόσης από την Bundestag. 
Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, διευκρίνισε χτες ότι η απόφαση δεν συνιστά ουσιαστική αλλαγή του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα.  
NTV 
     
«Για πολλά χρόνια, η Ελλάδα εξαρτάται οικονομικά από τους δανειστές της», επισημαίνει το γερμανικό  δίκτυο NTV και προσθέτει:
«Τώρα η υπερχρεωμένη χώρα θα λάβει και πάλι δισεκατομμύρια από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Για πολλούς επικριτές των μνημονίων, η Ελλάδα είναι ένα απύθμενο πηγάδι. Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, η Ελλάδα θα σταθεί και πάλι σύντομα στα πόδια της. 
Bild 
 
   
Τον λoγαριασμό έβγαλε η γερμανική εφημερίδα για τα χρήματα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Αθήνα από τα υπάρχοντα προγράμματα διάσωσης, μετά τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup. 
    
Mε αφορμή την απεμπλοκή της δόσης, ύψους 8,5 δισ. ευρώ το επίμαχο δημοσίευμα παραθέτει έναν κατάλογο με τα μνημόνια και την οικονομική τους διάσταση  
    
Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις του Σόιμπλε στο γερμανικό δίκτυο ARD, o Σόιμπλε δεν θεωρεί αναγκαία την επικύρωση της συμφωνίας από την Bundestag εφόσον δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αλλαγή του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας
    
Ο Χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών δήλωσε χτες:
 
«Θα πρέπει να αποφασίσει για το θέμα η επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag.. Εάν η επιτροπή Προϋπολογισμού διαφωνήσει τότε θα πρέπει να ληφθεί μία νέα απόφαση της Bundestag».
Reuters
Η Ελλάδα λαμβάνει 8,5 δισ. ευρώ και κάποια ''ιδέα'' για μελλοντική ελάφρυνση χρέους, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Politico 
«H Ελλάδα κερδίζει περισσότερα χρήματα, η Ευρώπη ελπίζει σε καλύτερες μέρες», γράφει ο ιστότοπος Politico και προσθέτει: «Η ελληνική κρίση μπορεί τώρα να απομακρυνθεί από τον κατάλογο των κορυφαίων προτεραιοτήτων της Ε.Ε».
Le Monde
«Το Eurogroup συμφώνησε να καταβάλει στην Ελλάδα ένα νέο δάνειο. Με τον τρόπο αυτό αποτρέπουν το φάντασμα μιας νέας κρίσης», γράφει η γαλλική εφημερίδα. 
Το Eurogroup έδωσε μάλιστα διευκρινήσεις σχετικά με το τι θα μπορούσε να γίνει για την ελάφρυνση του χρέους αργότερα. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, είναι μια ανακούφιση για τη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα. Για την επίτευξη συμβιβασμού, το ΔΝΤ αποδέχθηκε μια «κατ 'αρχήν συμφωνία» για τη συμμετοχή του στο σχέδιο διάσωσης, όπως ζητήθηκε από τη Γερμανία, αλλά δεν καταβάλει χρήματα μέχρι οι Ευρωπαίοι να αποδεχθούν επισήμως για την Ελλάδα μια ελάφρυνση του χρέους, το οποίο θεωρεί μη βιώσιμο, αναφέρει η «Le Monde».pro news....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου