Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

«Βούλωσέ το και παραιτήσου!»- «Αδειασμα» και από Ζ.Κ.Γιούνκερ .....




Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Με μια πρωτοφανή αλαζονεία και αμετροέπεια λόγων έθιξε εκατομμύρια πολίτες που είναι μέρος του θεσμού του οποίου προίσταται με τη δήλωση «Ζητάνε βοήθεια οι χώρες που έφαγαν τα λεφτά τους σε ποτά και γυναίκες;»(μήπως έχει σκοπό τελικά να βάλει «μπουρλότο» στην ΕΕ αφού όλα δείχνουν πως αποχωρεί σαν την βρεγμένη γάτα;)

To μοναδικό στήριγμα που βρίσκει μέχρι στιγμής (γιατί άραγε;) είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

«Ο κ. Σόιμπλε εκτιμά πάρα πολύ τη δουλειά του κ. Ντάισελμπλουμ ως προέδρου του Eurogroup» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, την ώρα που ο Πορτογάλος πρωθυπουργός αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ζητούν την παραίτηση του προέδρου του Eurogroup για τα σχόλια που έκανε.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδει το Reuters, πρόσθεσε ότι το Βερολίνο προσδοκά πως ο Ολλανδός υπουργός θα συνεχίσει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της Ευρωομάδας των υπουργών Οικονομικών.

Πολλές είναι ήδη οι αντιδράσεις τόσο από πολιτικούς, από πρώην ηγέτες και δεν αποκλείεται να δούμε αντιδράσεις και από νυν ηγέτες. Κορυφαία αντίδραση ήταν αυτή του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

Ο Ρέντσι με ένα post στο facebook ζητεί την παραίτηση του Ντάισελμπλουμ για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών και του ζητάει να το "βουλώσει"!

 «Όσο νωρίτερα παραιτηθεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόσο το καλύτερο» γράφει o Ματέο Ρέντσι. Ο Ρέντσι χαρακτήρισε «χαζές» τις δηλώσεις του Ολλανδού πολιτικού, προσθέτοντας ότι «αρμόζουν σε συζήτηση καφενείου». «Θεωρώ ότι άνθρωποι σαν τον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανήκει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά ίσως δεν το έχει αντιληφθεί, δεν αξίζoυν την θέση που τους έχει δοθεί», έγραψε ο πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος, σε έναν μήνα, για την ηγεσία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος. «Αν ο Ντάϊσελμπλουμ θέλει να προσβάλει την Ιταλία, ας το κάνει σπίτι του, όχι με τον θεσμικό του ρόλο» γράφει επίσης ο Ρέντσι. Και tο κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο ζήτησε επίσης την άμεση παραίτηση του προέδρου του Eurogroup.pro neus.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου