Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΕΚΑΝΕ Ο Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠτΔ και Α/ΓΕΕΘΑ «κατσαδιάζουν» τον Τούρκο Αρχηγό Χ.Ακάρ μήπως ακούσει... ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Θα συναντηθούν ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης και ο Τούρκος Αρχηγός Χ.Ακάρ, περίπου στις 18.00. Η συνάντηση θα γίνει στο Χίλτον στο περιθώριο του φόρουμ Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των Βαλκανικών χωρών.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ θα επιχειρήσει να «σφίξει» τα «λουριά» στον Τούρκο ομόλογό του αλλά για να λέμε την αλήθεια αυτός παίζει ελάχιστο ρόλο στα τεκταινόμενα με την Τουρκία. Κάποτε η κίνηση αυτή θα είχε κάποιο νόημα, τώρα όμως ό Στρατός δεν έχει τον έλεγχο της χώρας.
Η Τουρκία κατευθύνεται από τον απόλυτο πλέον ηγέτη, τον Ρ.Τ.Ερντογάν.
Λίγο νωρίτερα σε παρόμοια κίνηση προχώρησε και ο ΠτΔ Π.Παυλόπουλος ο οποίος κατα την ομιλία του στην Σύνοδο των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των Βαλκανικών Χωρών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χίλτον είπε ότι όλες οι χώρες των Βαλκανίων πρέπει να ΄χουν προορισμό την ΕΕ.
Έθεσε μάλιστα τις προυποθέσεις για κάτι τέτοιο:
«Αυτός που θέλει να είναι στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να διακηρύσσει μόνο την ειρήνη αλλά πρέπει και να την πιστεύει», είναι σαφές ότι αναφέρονταν στην Τουρκία, καθώς Αλβανία και Σκόπια δεν διαθέτουν ακόμα επαρκή στρατιωτική δύναμη για να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα αν και η Αλβανία διαθέτει μεγάλο πληθυσμό διασκορπισμένο στις άλλες βαλκανικές χώρες και στις τάξεις της υπάρχουν εκατοντάδες εμπειροπόλεμοι ισλαμιστές που επέστρεψαν από τα πεδία των μαχών στην Συρία
Ζήτησε ακόμα να υπάρχει «σεβασμός της ιστορικής αλήθειας», αναφερόμενος εδώ πρωτίστως στα Σκόπια που επιχειρούν να κλέψουν ένα ένδοξο κομμάτι της αρχαίας ελληνικής ιστροίας και δη, της μακεδονικής εποποιίας τους Μ.Αλέξανδρου.
Εννοούσε όμως και την Τουρκία η οποία έχει φτιάξει και αυτή παρόμοιες ανιστόρητες αφηγήσεις βαφτίζοντας ακόμα και τον Όμηρο σε... Ομάρ και διδάσκοντας τον «μύθο» του Μεγάλου Τουράν που εκτείνεται από την Μογγολία μέχρι και τις μικρασιατικές ακτές.
Τέλος αναφέρθηκε στον «σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου». Αυτό αφορά την Άγκυρα που δεν σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας και αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά και επιζητάει την ακύρωση των Συνθηκών με βάση τις οποίες ορίστηκαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα!
Φυσικά ο συλλογισμός της Αθήνας είναι λάθος εξ'αρχής. ΔΕΝ ενδιαφέρεται η Τουρκία να εισέλθει στην ΕΕ. Έχει αποδέιξει ότι μπορεί να έχει όλα τα οφέλη χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση. Αντίθετα η ΕΕ έχει δείξει ότι έχει ανάγκη την Τουρκία. Γιατί τότε να μπει υπό τας διαταγάς των Βρυξελλών η Άγκυρα; Κορόιδο είναι;
Όμως και ο ΠτΔ επέλεξε τον λάθος άνθρωπο για να πει αυτά που είπε. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα έπρεπε να τα ακούσει, αυτός είναι κατευθύνει τα πιόνια, κανείς άλλος....του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου..pro news..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου