Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ανασφάλιστα οχήματα: Τελειώνει η προθεσμία στις 23 Μαρτίου....

Μέχρι τις 23 Μαρτίου έχουν διορία για να ασφαλιστούν οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων. Με τη λήξη της προθεσμίας, δηλαδή στις 24 Μαρτίου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσει νέα ηλεκτρονική  διαστάυρωση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων.

Η ΑΑΔΕ έχει ήδη δημοσιεύσει έναν πληροφοριακό οδηγό για την έγκαιρη διόρθωση λαθών σε οχήματα που μπορεί να εμφανίζονται ως ανασφάλιστα.  Παράλληλα, ενημέρωσε ότι εφεξής θα διενεργεί τουλάχιστον δυο ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κάθε έτος, σε ημερομηνίες που δεν θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Αυξήθηκαν στα 6,26 εκατ. τα ασφαλισμένα οχήματα
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κατά το διάστημα που μεσολάβησε από τον Ιούνιο του 2017, οπότε και διενεργήθηκε η πρώτη διασταύρωση, οι ασφαλίσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 510.000, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αγγίζοντας, για πρώτη φορά, το ιστορικό μέγεθος των 6,26 εκ. ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα. 

Πάντως, μετά τους ελέγχους που θα διενεργηθούν όσοι βεβαιωθεί ότι το όχημά τους παραμένει ανασφάλιστο θα λάβουν ραβασάκια από την Εφορία, προκειμένου να προσέλθουν να πληρώσουν πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ.

Πρόστιμα
Τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα θα επιβάλλονται ανάλογα με τα κυβικά και το είδος του οχήματος. Πιο συγκεκριμένα, θα κυμαίνονται ως εξής:

Μηχανές:
 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.
• 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.ε.

Αυτοκίνητα:
• 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε. και
• 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.001 κ.ε.

 Πώς  να ελέγξεις εάν το όχημά σου είναι ασφαλισμένο;
Το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων έχει δημιουργήσει την ηλεκτρονική εφαρμογήwww.hic.gr, όπου μπορείς να ελέγξεις άμεσα και εύκολα αν το όχημά σου είναι ασφαλισμένο αλλά και να εντοπίσεις έγκαιρα τυχόν λάθη στα στοιχεία σου και να τα διορθώσεις άμεσα. 

Απόφυγε το πρόστιμο
Εάν έχεις ανασφάλιστο όχημα και θες να αποφύγεις το πρόστιμο, πρόλαβε να ασφαλίσεις το όχημά σου ή να καταθέσεις πινακίδες πριν τη λήξη της προθεσμίας.

  •  Ασφάλισε το όχημά σου! Σκέψου ότι το πρόστιμο είναι μεγαλύτερο από το κόστος της ετήσιας ασφάλισης του οχήματός σου!
Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν κατά βάση τρίμηνα, εξάμηνα και ετήσια ασφαλιστήρια, με τα τελευταία να είναι και τα πιο οικονομικά, αν υπολογίσουμε το κόστος/μήνα.

Στο insurancemarket.gr μπορείς να συγκρίνεις δωρεάν τις τιμές και τις καλύψεις των ασφαλιστικών προγραμμάτων που προσφέρουν 21 ασφαλιστικές εταιρείες και να βρεις εύκολα την καλύτερη λύση για σένα!

  •  Κατάθεσε πινακίδες άμεσα! Αν δηλώσεις το όχημά σου σε ακινησία, δεν έχεις υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος!

Για να καταθέσεις πινακίδες θα πρέπει να έχεις μαζί σου:
1. Άδεια κυκλοφορίας οχήματος
2. Πινακίδες
3. Φωτοτυπία δήλωσης εισοδήματος στην οποία αποδεικνύεται ότι είσαι ο κάτοχος του Ι.Χ.
4. Απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
5. Υπεύθυνη δήλωση ότι το όχημα θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο και στην οποία θα αναγράφεται η διεύθυνση του χώρου και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη αυτού του χώρου (μπορεί να είναι ακόμα και οικόπεδο περιφραγμένο). Σε περίπτωση που δε διαθέτεις κλειστό χώρο για τη στάθμευση του οχήματος, μπορεί να νοικιάσεις θέση parking και να υποβάλει το μισθωτήριο στην Εφορία.
6. Την ταυτότητα σου ή εξουσιοδότηση εάν δεν είσαι εσύ ο ιδιοκτήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου