Η Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια πρωτοφανούς, ευρύτερης και βαθύτερης οικονομικής καταστροφής από αυτή που υπέστη στον Β'ΠΠ, με απώλεια του 1/3 του ΑΕΠ της και του 10% του πληθυσμού της, όπως ακριβώς στην δεκαετία του Β'ΠΠ και του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε βγαίνει αύριο από τα Μνημόνια σε πολύ χειρότερη θέση από αυτή που είχε όταν εισήλθε.
Τετρακόσιες χιλιάδες Ελληνες έφυγαν στο εξωτερικό, η διακοπή κυήσεων για οικονομικούς λόγους ξεπέρασε τις 500.000 επεμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ενώ χιλιάδες αυτοκτόνησαν και πολλοί άλλοι απλά πέθαναν γιατί δεν άντεχαν την οικονομική καταστροφή των ιδίων ή των δικών τους ανθρώπων.
Ταυτόχρονα ένα εκατομμύριο ξένοι, κατά κανόνα αλλόθρησκοι, εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα, αντικαθιστώντας τους Ελληνες που χάθηκαν και υλοποιώντας την μεγαλύτερη πληθυσμιακή αλλοίωση εν καιρώ ειρήνης, Η ελληνική οικονομία εισήλθε στα Μνημόνια με έλλειμμα 128% επί του ΑΕΠ και σήμερα το έλλειμμα είναι 175%!
Χρωστούσε σε καθαρά λεφτά ο δημόσιος τομέας τον Μάϊο του 2010, 320 δισ. ευρώ και τώρα χρωστά 345 δισ. ευρώ, οι ιδιώτες χρωστούσαν στο κράτος 50 δισ. και τώρα χρωστούν 105 δισ.Θα διερωτηθεί κανείς «Πώς και γιατί μπήκαμε και γιατί βγήκαμε;» αφού όλοι οι δείκτες έχουν χειροτερεύσει, αλλά εδώ δεν υπάρχει απάντηση αν δεν θέλεις να... βρίσεις.Η χώρα έχει εκχωρήσει δημοσιονομική κυριαρχία για 99 χρόνια (τόσο χρόνια πήραν οι ξένοι μέσω του ΤΑΙΠΕΔ την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας), ενώ μέχρι το 2060 θα πληρώνουμε τα... απλήρωτα δάνεια!
Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας νιώθει την ανάγκη να... πανηγυρίσει γιατί δεν θα ζητήσουμε μέχρι το 2022 επιπλέον δανεικά. Τρέλα!
«Η Ελλάδα ήταν μια κολοσσιαία αποτυχία. Πρόκειται για μια ιστορία ανικανότητας, άσκοπης καθυστέρησης και των συμφερόντων των τραπεζών που τέθηκαν πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων. Και θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες» γράφει ο Guardian.
Ποιες συνέπειες; Η πρώτη είναι η γεωστρατηγική έκλειψη της Ελλάδας.
Η χώρα πλέον κινείται σταθερά σε διαδρομή δορυφοροποίησης από τον ιστορικό της αντίπαλο, την Τουρκία.
Δεν μπορεί να σχηματίσει αξιόπιστη δύναμη αποτροπής λόγω τρομακτικής έλλειψης οικονομικών πόρων σε όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της και αυτή η κατάσταση, όσο περνά ο καιρός, θα επιτείνεται.
Πολιτικά αδυνατίσαμε τόσο πολύ ώστε να έρθει στην εξουσία ένα ακροαριστερό κόμμα που χωρίς την «συνειδησιακή φόρτιση» των «αστικών» κυβερνήσεων εκχώρησε με χαρακτηριστική άνεση την Μακεδονία.
Δημογραφικά η παρακμή είναι εντεινόμενη και αυτό επιτείνει το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας σε όλα τα επίπεδα: Η φορολογική βάση δεν διευρύνεται, οι συνταξιούχοι θα γίνουν περισσότεροι από τους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν για τους συνταξιούχους, το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό δεν θα υπάρχει και όλα δείχνουν ότι αν εξελιχθούμε σε μια Βουλγαρία ή σε μία Σερβία που έχασαν 30-50% του πληθυσμού τους μέσα σε μία τριακονταετία, θα είμαστε τυχεροί.
Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας ξεκινά την Τρίτη στο διάγγελμα που θα κάνει προς τον ελληνικό λαό την προεκλογική εκστρατεία των επόμενων εκλογών (μάλλον του Μαΐου) και επιμένει να θεωρεί ότι θα λάβει πάνω από 20% στις επόμενες εκλογές και θα έχει ρόλο να παίξει την επόμενη ημέρα.
Ζητείται ελπίς! Γενικώς...Γράφει: Γιάννης Πετρίδης pro news...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου