Ανασχηματισμό, πιθανότατα ευρύ, θα έχουμε μέσα στην εβδομάδα, όπως διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου για να προετοιμάσει βασικά ψυχολογικά τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που θα «μαζέψουν τα μπογαλάκια τους» και θα επιστρέψουν στην ανυπαρξία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ή απλά θα πάνε σπίτι τους οι εξωκοινοβουλευτικοί μέλη του υπουργικού.
Ο Αλέξης Τσίπρας σβήνει και γράφει ονόματα, προσθέτει και αφαιρεί πρόσωπα και έχει αρχίσει ήδη τις βολιδοσκοπήσεις.
Το πιο κρίσιμο υπουργείο-ηλεκτρική καρέκλα είναι εκείνο που διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη στην πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι Το πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξης που επί ΠΑΣΟΚ μετονομάστηκε σε «Προστασίας του Πολίτη» (προφανώς τα άλλα υπουργεία αντιμάχονται τον πολίτη...) είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, ειδικά για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να μην ενοχλεί τις «συλλογικότητες» των Εξαρχείων, αλλά και να διαχειρίζεται επικοινωνιακά τις καταστροφές που προκαλούν.Πρέπει να είναι αρεστός τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς και κατά δεύτερο λόγο και στους σραηλινούς ο υπουργός που θα επιλεγεί (θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ερωτηθεί για το πρόσωπο ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τ.Πάϊατ, ο οποίος έχει εξελιχθεί στο πιο σοβαρό και φερέγγυο πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) και το ερώτημα είναι αν εκτός από τον υπουργό αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη θα αντικατασταθεί και ο προϊστάμενός του, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.Στην κυβέρνηση θέλουν «να κόψουν τα φτερά» του Π.Σκουρλέτη καθώς πλησιάζει η ημέρα που πιθανόν να τεθεί θέμα διαδοχής Τσίπρα μετά από μία ευρεία ήττα στις εκλογές.
Πόσο ευρεία; Πάνω από 15 μονάδες!
Πληροφορίες θέλουν τον Πάνο Σκουρλέτη να μετακινείται στο κόμμα και την θέση του να καταλαμβάνει ο Χρήστος Σπίρτζης. Εκτός κυβέρνησης, μάλλον μένουν η Λυδία Κονιόρδου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ο Δημήτρης Αποστόλου και αλλαγές θα έχουμε και στα υπουργεία Ανάπτυξης και Γεωργίας.
Αν τα σενάρια περί «δυσμενούς μετάθεσης» Σκουρλέτη στο κόμμα επιβεβαιωθούν, τότε το Εσωτερικών θα είναι το τρίτο υπουργείο που εγκαταλείπει ο Πάνος Σκουρλέτης, αφού τον Ιανουάριο του 2015 ορκίστηκε υπουργός Εργασίας, στον ανασχηματισμό ανέλαβε το Ενέργειας και ακολούθως το Εσωτερικών.
Και στα τρία υπουργεία δεν απέφυγε τις τριβές, αφού στα δύο πρώτα ήταν συχνοί οι καβγάδες του με την Τρόικα και οι κακές γλώσσες θέλουν τους εκπροσώπους των θεσμών να είχαν ζητήσει την απομάκρυνσή του.
Στο Εσωτερικών μάλλον είχε κάποιες πολύ δύσκολες ημέρες με το οικονομικό επιτελείο, καθώς προειδοποίησε ότι αν γίνουν επιπλέον περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου του, τότε υπάρχουν αρκετοί δήμοι που θα βαρέσουν κανόνι, κηρύττοντας πτώχευση.
Οι αιχμές του πάντως δεν ήταν λίγες και σε σχέση με το Μνημόνιο, καθώς είχε προειδοποιήσει στο συνέδριο (εξελέγη 6ος, πίσω από Τσακαλώτο, Φίλη, Βούτση, Ξανθό και Δραγασάκη) ότι ήταν πιθανό να απαιτηθούν νέα μέτρα, έξω από την εντολή του Σεπτέμβρη του 2015, και σε αντίθεση με άλλα στελέχη (Παππάς-Τσακαλώτος) έκανε λόγο για πρόγραμμα νεοφιλελεύθερο που δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την πατρότητά του.
Παλιά στελέχη του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης κάποιες πληροφορίες τους θέλουν να βρίσκονται προ των πυλών της κυβέρνησης. Ευγενείς άνθρωποι, αλλά γτο στίγμα του Μνημονίου και της διακυβέρνησης Γ.Α.Παπανδρέου, θα τους ακολουθεί για πάντα.
Αμετακίνητοι φέρομνται οι Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Πάνος Καμμένος και Σταύρος Κοντονής.
Ετσι ή αλλιώς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει μεταβληθεί σε ηλεκτρική καρέκλα επί των ημερών Π.Καμμένου. Ποιος να πάει και να κάνει, τι; Γράφει: Γιάννης Πετρίδης...pronews...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου