Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συνταξιούχους ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οδό Πανεπιστημίου. Αίτημά τους η πλήρης κατάργηση του νόμου, ενώ παίρνοντας θέση για την παραίτηση του προέδρου Σακελλαρίου, τη χαρακτήρισαν σωστή και έντιμη.
Κρατώντας τα πανό τους συνταξιούχοι και χήρες φώναξαν συνθήματα κατα του νόμου Κατρούγκαλου και ζήτησαν απο τους δικαστές να σταθούν στο ύψος τους και να βγάλουν αντισυνταγματικό τον νόμο του πρώην υπουργου Εργασίας. 
«Ο νόμος Κατρούγκαλου πρέπει να καταργηθεί... με το σακάκι στους ώμους δεν γίνετε πολιτική και να περπατάει μέσα στους διαδρόμους. Η σύνταξη μου η επικουρική ήταν 480 ευρώ και την έκαναν 150. Ειναι δυνατόν;» διερωτάται ο κ. Κώστας συνταξιούχος.«Δουλέψαμε 40 χρόνια και άλλοι έφαγαν τα χρήματα και άλλοι πληρώνουν, ειναι δυνατόν οι κρατήσεις μας να πηγαίνουν υπέρ πίστεως και σε εμάς τίποτα; Και ο καθένας για να καλύπτει τα ελλείμματα να ψηφίζει νόμους αυθαίρετα χωρίς να υπολογίζει πως θα ζήσει ο συνταξιούχος. Το δικαστικό σώμα να σκεφτεί πως μεθαύριο θα είναι και αυτοί συνταξιούχοι» υπογράμμισε η κ. Μαρία.
Από την πλευρά τους οι χήρες του συλλόγου «ΑΞΙΑ» που βρέθηκαν έξω απο το ΣτΕ υπογράμμισαν το γεγονός πως οι συντάξεις που λαμβάνουν προέρχονται από τις νόμιμες κρατήσεις των μισθών των συζύγων τους όταν εκείνοι βρισκόντουσαν στην ζωή ενώ οι προτάσεις περί εργασίας με πεντάμηνα ή οκτάμηνα είναι εκ του πονηρού καθώς δεν συμβαδίζουν στο αίτημα τους για αξιοπρεπή διαβίωση.pro news...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου