Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Σύλληψη ατόμου για διακίνηση παράνομων φιάλων με αλκοολ....

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήταν «μπόμπες και μάλλον θα πλημμύριζαν την χριστουγεννιάτικη ελληνική αγορά
Με χιλιάδες λαθραίες φιάλες από οινοπνευματώδη ποτά διαφόρων ειδών, που δεν αποκλείεται να είναι και «μπόμπες», θα πλημμύριζαν την χριστουγεννιάτικη ελληνική αγορά αλλοδαποί και Έλληνες λαθρέμποροι οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές στον Προμαχώνα και την Κοζάνη.
Στον Προμαχώνα, συνελήφθη αρχικά ένας 53χρονος Βούλγαρος όταν, μετά από έλεγχο στο κλειστό φορτηγό που οδηγούσε, βρέθηκαν κρυμμένες 1.240 φιάλες αλκοολούχων ποτών τις οποίες είχε εισάγει χωρίς να τις δηλώσει και κατασχέθηκαν, μαζί με το όχημα και 100 ευρώ που βρέθηκαν πάνω του. Πιθανολογείται ότι τα ποτά ήταν «μπόμπες» επικίνδυνες για την δημόσια υγεία, καθώς στο φορτηγό κατασχέθηκαν και 1.149 αυτοκόλλητες ετικέτες επώνυμων αλκοολούχων ποτών. Δείγμα των ποτών εστάλη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για χημική ανάλυση και ο 53χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και λαθρεμπορία, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ο 66χρονος ομοεθνής του ιδιοκτήτης του οχήματος.
*** Στον Προμαχώνα, έγινε και η δεύτερη σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης,που έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο ενός 55χρονου Ρουμάνου ο οποίος ερχόταν από την Βουλγαρία. Μέσα, ανακάλυψαν συνολικά 231,16 λίτρα αλκοολούχων ποτών για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα του αλλοδαπού που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών με την κατηγορία της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.  
*** Αποδοτικό ήταν το λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών ποτών για έναν 58χρονο Έλληνα, τον οποίο σταμάτησαν για έλεγχο σε περιοχή της Κοζάνης, αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Μικτής Ομάδας Ελέγχων Πολυμύλου. Στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του που κατασχέθηκε,  βρέθηκαν 366 λαθραίες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, ενώ άλλες 204 βρέθηκαν και στο σπίτι του στην Κοζάνη. Στην κατοχή του δράστη, που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης κατηγορούμενος για λαθρεμπορία, κατασχέθηκαν ακόμη  6.936,33 ευρώ και πέντε ιδιόχειρα σημειώματα στα οποία αναγράφονταν ποσότητες  οινοπνευματωδών ποτών με τα αντίστοιχα ποσά και κωδικούς που αναφέρονταν στους αγοραστές...pro news..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου