Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

2018: Θα ξεκινήσει η «αποκατάσταση» της βαριά τραυματισμένης Ελλάδας;...

To 2017 φεύγει και αφήνει πίσω του για άλλη μια φορά μια πικρή γεύση στις ψυχές των Ελλήνων.
Μια τρομακτική οικονομική καταστροφή, μια πραγματική εκποίηση του εθνικού και ιδιωτικού πλούτου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαμένοι ή "πεθαμένοι", είτε με φυσικό τρόπο, δηλαδή, είτε ως προσωπικότητες και εκατομμύρια άλλοι που αγωνιούν γιατί "δεν ξέρει τι τους ξημερώνει", είναι το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, η οποία εισέρχεται στον ένατο χρόνο της σε λίγες ώρες.
Μακάρι το 2017 να είναι η τελευταία χρονιά της καταστροφής και της εθνικής ελεύθερης πτώσης και αυτό που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες να φέρει την έναρξη της πολυπόθητης ανάπτυξης....Πού λάθος λέγεται "ανάπτυξη".
Κατ'αρχήν και για αρκετά χρόνια, θα πρέπει να μιλάμε για "αποκατάσταση". Οπως μετά από τον τραυματισμό του από ένα δυστύχημα, ένας άνθρωπος ξεκινά μια διαδικασία αποκατάστασης, έτσι θα συμβεί και στην χώρα και τους πολίτες της τα επόμενα αρκετά χρόνια. Θα ξεκινήσει, ελπίζουμε, μια διαδικασία αποκατάστασης που στο τέλος της, ελπίζουμε, να φέρει και την περίφημη "ανάπτυξη".Πόσο καιρό θα διαρκέσει και αν θα ξεκινήσει όντως η αποκατάσταση το 2018, κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα.
Ολοι ελπίζουμε. Ισως με πιο βάσιμες ελπίδες εφέτος, βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων και των ειδήσεων που έρχονται από την αγορά ομολόγων και την σχετική ευκολία με την οποία αναδιαρθρώθηκε το 10% του χρέους.
Αυτά όμως δεν αφορούν την μεγάλη μάζα που πένεται και υποφέρει από την μακροχρόνια ανεργία ή ημι-ανεργία.
Δυστυχώς οι πολίτες το 2009 επέλεξαν τον Γιώργο Α. Παπανδρέου ως ηγέτη τους και από εκεί ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την καταστροφή.
Θα επιμείνουμε στο όνομα και την προσωπικότητα "Γιώργος Παπανδρέου" γιατί αν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα πρωθυπουργός ήταν π.χ. ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή ο οποιοσδήποτε άλλος από το κόμμα αυτό, τα πράγματα θα είχαν ακολουθήσει διαφορετική πορεία σε σημαντικό βαθμό.
Οχι ότι ο Ε.Βενιζέλος ή ο οποιοσδήποτε άλλος από το καρκινικό πολιτικό μόρφωμα που λεγόταν "ΠΑΣΟΚ" και από το 1981 μέχρι το 2011 κατέφαγε την σάρκα του Ελληνισμού, θα έσωζε την χώρα αλλά η περίπτωση Γ.Α.Παπανδρέου είναι ξεχωριστή.
Μόνο αυτός θα μπορούσε να υλοποιήσει την παράδοσή της, την εκποίησή της, τόσο συστηματικά.
Η ιστορία θα τον κατατάξει δίπλα σε μορφές, όπως ο Εφιάλτης, ο Πήλιος Γούσης ή οι δοσίλογοι της Κατοχής.
Η ουσία είναι ότι "φυλάκισε" την χώρα για πολλές δεκαετίες και... πέταξε το κλειδί του κελιού.
Βέβαια, οι πολίτες είναι υπεύθυνοι για τις ηγεσίες τους και με αυτόν τον τρόπο οι μελλοντικοί πολίτες και τα μικρά παιδιά του 2009 δεν θα συγχωρήσουν ποτέ την γενιά που έφερε στην εξουσία τον υπεύθυνο της καταστροφής της χώρας.
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα, αλλά για την ώρα ας μείνουμε σε μία ευχή: Την κοινωνική και οικονομική καταστροφή της οκταετίας (μόνο ο πόλεμος τη οκταετίας του 1941-1949 συγκρίνεται και μπορεί να χαρακτηριστεί χειρότερος σε διάρκεια και βάθος από αυτό που συνέβη) να μην την ακολουθήσει το 2018 ή τα επόμενα χρόνια και κάποια εθνική καταστροφή.
Βαδίζουμε κυριολεκτικά σε "τεντωμένο σχοινί" και είμαστε "ζαλισμένοι" από τις επιπτώσεις της καταστροφής. Και τα όρνια στην περιοχή έχουν μυρίσει αίμα...Η συντακτική ομάδα του pronews.gr....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου